Intro

Startsida

Om Zandra

Vad hände ?

Zandras egen berättelse

Vår dikt om Zandra

Fotoalbum

Fotoalbum 2

Några dikter

Zandras egna små..

Utdrag ur Zandras bok om Jessica

Zandra bilder - vänner & släkt

Zandras bilder med vänner

Zandra <333333

Zandra Perraults Minnesfond BG 5608-9964

Bildspel & Sånger

Änglabarn

E-Mail


 

Några dikter

Avskedet

”Hur mår du”, viskar jag och känner hur den där obehagliga känslan kryper fram. Jag känner hur tårarna bränner bakom mina ögonlock. ”Men det är ju så vackert, lika vacker som du är………….mumlar du svagt. Jag lägger min kind mot dig och torkar bort en tår. ”Jag älskar dig” viskar du och sedan blir allt tyst. Jag känner hur jag blir stel och känner på din puls - den har slutat slå. Jag släpper dina händer och backar ett steg bakåt. Jag springer ut ur ditt rum och ut i skogen. Jag sätter mig på gräset och börjar gråta. Jag skriker och sparkar, ingen hör mig ändå. Plötsligt ser jag upp mot den stjärnklara himlen och viskar: ”Jag älskar dig, vila i frid”

Du

Du, du Och åter du ! Ingen annan ser dig som jag gör, Ingen annan gör det du gör utom jag, Ingen annan vet vad jag känner för dig ! Varje dag ser jag dig i skolan, jag ler och smygtittar på dig. Du går fram där på dina ben och tar steg för steg, medans jag står där och låsas lyssna på min mp3.. Jag ser dig gå förbi och kolla på mig, försöka få ögonkontakt. Jag kollar upp och ler, du stannar upp och ler ännu mer. Du fortsätter och vänder dig och ser på mig. Jag blir alldeles varm av att möta din blick.. Du ler igen och försvinner sedan ut för trappan. Jag går ut och går till bussen, bara du förstod att jag ville bli din ! Plötsligt fick jag ett sms där det stod : Hejsan snygging, jag står bakom dig ! Jag vänder mig om och du står där, du säger tre små ord och tar mig i handen, dom tre små orden var: Jag älskar dig ! (L)

Från en låt...

"Röd betyder kärlek, lila betyder hat, vit betyder lycka, blå betyder vänskap, grön betyder hopp, guld betyder tro, gul betyder visdom, svart betyder svartsjuka - Ja alla färger har betydelse, alla färger är värda någonting. Lär dig detta så du vet, det är ett enkelt knep. Om du vill ha hjälp kom då till mig, så skall jag hjälpa dig. Jag kan lära dig - jag väntar här på dig"

Tårar. Skriven sommaren 2006

Jag sitter lutad mot klippväggen och frågar dessa tio pojkar vem som är min äkta kärlek. ”Det kan bara du svara på, säger de. Då gråter jag en tår, ingen reagerar (ingen betydelse). Jag gråter en blå tår, ingen reagerar (vänner). Jag gråter en grön tår, ingen reagerar (du och jag ?). Jag gråter en gul tår, ingen reagerar (mer än så ?). Jag gråter en orange tår, ingen reagerar (kärlek ?), Jag gråter en röd tår, ingen reagerar (äkta kärlek ?). Då gråter jag en STOR svart tår (STOR besvikelse). Plötsligt sitter en pojke bredvid mig och gråter en vit tår…Han är den 11:e pojken. Han säger ”Jag älskar dig” precis som hans tår !