Intro

Startsida

Om Zandra

Vad hände ?

Zandras egen berättelse

Vår dikt om Zandra

Fotoalbum

Fotoalbum 2

Några dikter

Zandras egna små..

Utdrag ur Zandras bok om Jessica

Zandra bilder - vänner & släkt

Zandras bilder med vänner

Zandra <333333

Zandra Perraults Minnesfond BG 5608-9964

Bildspel & Sånger

Änglabarn

E-Mail


 

Skriven av Zandra sommaren 2006

"Jag kollade upp i det tomma vita taket. Jag kände hur en tanke slog mig, Varför sov jag inte ? Jag vände och vred på mig och försökte blunda, Jag satte mig upp i sängen och suckade. Jag sträckte på mig och ställde mig upp, Jag kollade ut i fönstret och såg upp mot den kolsvarta himlen. Det var fullmåne ! Jag log och kollade ut på gatan, en ”fyllegubbe” gick utanför och sjöng. ”Kul liv han har!” tänkte jag och smålog för mig själv. Plötsligt så skakade det till på bordet. Jag vände mig om, det var mobilen. Jag tog upp den och kollade, jag hade fått ett SMS. Jag undrade vem som skrev till mig vid två på natten. Jag låste upp mobilen och läste tyst: ”Hejsan ängeln ! Vad gör du ? Jag kan inte sova….lust att ses vid berget ? Måste prata lite, kram Lisa !” Jag stängde igen mobilen och smög till garderoben. Jag tog fram lite kläder och bytte om. Jag öppnade mitt fönster och klättrade ut. Jag var tvungen att skynda mig hem sen för farsan börjar jobba vid tre. Jag gick längs med gatan och svängde upp mot skogen. Det tog någon minut och där satt Lisa. Jag gick fram och satte mig bredvid henne. Det var tyst, vi hörde bara vinden som susade förbi. Lisa log mot mig och sa:

- Tack för att du kom, trodde du låg och sov. Jag smålog och svarade:

- Jo, men jag var vaken som tur var. Lisa puttade till mig och båda skrattade till. Lisa blev helt plötsligt allvarlig och sa:

- Du, jag har dumpat Robin. Jag kollade på henne med förvånad blick.

- Du som sade att du inte skulle dumpa honom. Lisa skruvade på sig och viskade med gråten i halsen:

- Han var otrogen med Linda. Jag stelnade till, var han tillsammans med bitchen Linda ?! Lisa kollade bort och snörvlade. Jag kramade om henne och hon viskade:

- Varför gör alla killar så ? Robin är den tredje killen nu som gjorde så mot mig. Jag försökte trösta henne, säga saker som att allt kommer att bli bra men min tunga var som fastklistrad i min mun. Vi satt där tysta i tre minuter, minst. Jag kollade på klockan och släppte taget om Linda. Hon kollade på mig och frågade:

- Måste hem innan din farsa skall till jobbet ? Jag nickade och reste mig upp. Lisa satt kvar när jag började gå.

- Jessica, glöm inte festen imorgon hos Sofia ! Jag svarade:

- Nej då, ring mig imorgon så gör vi sällskap ! Lisa sa något men jag hörde inte. Äsch, hon tar det imorgon, tänkte jag och var på väg hem. När jag klättrade in på mitt rum bytte jag direkt om och låste fönstret. Jag la mig på min säng och blundade. Äntligen skulle jag få sova.

Jag vaknade av min katt hoppade upp i min säng och bet i min näsa. När jag öppnade ögonen så såg jag två små kattögon som kollade på mig. Jag log och kelade en stund med Sessa. Därefter satte jag mig upp och tog Sessa i min famn, hon började genast leka med mitt hår. Jag skrattade och släppte henne i sängen. Jag reste mig upp för att välja kläder, bytte om och fixade mitt hår. Jag gäspade stort och tog upp Sessa som nu lekte med mitt nattlinne som låg i sängen. Jag log igen och gick ut i köket, där satt syrran och lekte med sina dockor. Jag släppte Sessa på golvet och hon attackerade genast mina snören på byxorna. Jag plockade fram frukosten och frågade Anna om Morsan var vaken. Hon skakade på huvudet och fortsatte leka. Jag läste tidningen och åt min frukost. Därefter plockade jag undan och gick tillbaka till mitt rum. Jag stängde dörren och satte på datorn. Jag satt där en stund men tröttnade efter ett tag och stängde av men då loggade precis David in. Mitt hjärta slog fortare. Jag snackade en stund med honom och sa att jag skulle dra. Han lovade att ringa min mobil senare. Jag log och stängde av, tog fram mitt smink och precis då ringde mobilen. Det var David. Vi bestämde att vi skulle ses om några minuter så jag sminkade mig och gick till Anna.

–Hälsa morsan att jag drar till ut, ropade jag. Anna kollade upp och nickade. Jag gick till hallen och satte på mig mina skor. Sessa kom springande och strök sig mot mina ben. Jag log och böjde mig ner. Sessa började spinna och jag klappade henne. Jag reste mig upp och gick ut. Jag stängde dörren noga för att Sessa inte skulle kunna smita ut. Jag vandrade en stund och såg David komma mot mig. Han försökte styla med sin med sin mountain bike. Jag log och blev lite smickrad, tänk om han stylade för mig!! Han kom fram till mig och log. Jag log tillbaka och sade ett blygt hej. Han svarade med ett hej tillbaka. Vi kollade på varandra och bägge rodnade.

– Här kan vi inte stå hela dagen, kom så drar vi iväg till stan ! sa jag och smålog. Han skrattade och frågade :

- Vill du ha skjuts ? Jag nickade och han pekade på styret. Jag hoppade upp och vi cyklade iväg. Jag kände mig glad och log, tänk om han gillade mig! När vi var framme så hoppade jag av. Vi gick till stan och satte oss på bänken. Jag såg upp mot glasståndet, gud va jag var sugen på en glass ! Jag kände nästan glass smaken i munnen.

- Jag skall nog köpa en glass., sa jag och tog fram plånboken. Jag räknade mina mynt och suckade

- Vad är det ?, frågade David och kollade på mig.

- Jag har bara sex kronor, suckade jag igen och kollade på honom.

- Men jag har sju kronor, vi kan dela på en glass !, sa David och log lite generat.

- Visst, vad gillar du för smak ?

- Vanilj och choklad.

- Jag gillar vanilj och jordgubb, sa jag. Men vi hade bara råd till två kulor.

- Men vi tar två vanilj då ? frågade jag.

- Visst, här är pengarna. Hans hand råkade snudda vid min. han drog bort den fort och jag gick och köpte glassen. Vi åt nästan upp hela tills det var bara lite kvar. Jag började slicka på glassen när jag kände hans tungspets lätt emot min. Han drog genast bort huvudet och rodnade.

- Ehm, vill du ha resten ? frågade jag och kollade ner i marken. David tog emot och åt upp resten. Vi satt där en stund tills David frågade:

- Vill du hänga med hem till mig ? Alltså, du behöver inte. Jag log och sa:

- Visst, jag har inget för mig ändå ! Vi gick bort till hans cykel, jag hoppade upp och vi cyklade iväg. När vi kom hem till David så hoppade jag av.

- Nästa gång skjutsar jag dig !, log jag. David skrattade och låste cykeln. Vi gick till dörren och han låste upp.

- Ingen hemma ? frågade jag förvånat.

- Morsan är på stranden med mina bröder. Jag nickade till svar, tog av mig skorna och stängde dörren. Han gick på toa så jag gick runt lite. Det var jättefint i alla rum. Det var välstädat också ! Jag stannade och fick syn på ett foto. Det var Davids familj, hans pappa var med ! Jag hann inte tänka på så mycket mer för David lade handen på min axel. Jag hoppade till och vände mig om. Han kollade på fotot och saq:

- Där var vi en hel familj, men farsan stack och lämnade oss ensamma. Jag var tyst och han fortsatte:

- Han hade träffat en annan på sitt jobb, sen stack han bara sådär. Morsan var orolig och ringde men fick inget svar. Men en dag så fick vi ett brev.” Han tystnade och jag frågade:

- Vad stod i brevet ? Han ryckte på axlarna och svarade:

- Det stod bara att han var gift och att han önskade morsan lycka till med oss. Jag kände lite ilska i mig. Han kollade på mig och tog sina händer runt min midja. Jag kollade honom i ögonen och kände hans andedräkt. Han böjde sig fram och kysste mig. Han kramade om mig och log. Jag log också och vi stod där tills han frågade:

- Ska vi ut och bada ?

- Men jag har inga badkläder".