Intro

Startsida

Om Zandra

Vad hände ?

Zandras egen berättelse

Vår dikt om Zandra

Fotoalbum

Fotoalbum 2

Några dikter

Zandras egna små..

Utdrag ur Zandras bok om Jessica

Zandra bilder - vänner & släkt

Zandras bilder med vänner

Zandra <333333

Zandra Perraults Minnesfond BG 5608-9964

Bildspel & Sånger

Änglabarn

E-Mail


 

Zandra Perrault

Vår älskade Zandra föddes den 3 april 1992 på Danderyds sjukhus. Vi bodde då i Täby. Där växte hon upp tillsammans med mamma, pappa och brorsan Pontus. Hon var glad redan från början. Alltid nära skrattet och leendet. Hon älskade att "fika" och hon bjöd oss ofta på fika med eget bakverk. I kaffet skulle vi ha "saltsocker". Det var viktigt för henne ! Det var också under denna tiden som hennes uttryck "sovit färdigt" myntades. Hon sov bra på natten och när hon vaknade på morgonen så vaknade hon bestämt - "sovit färdigt" ! 1994 när Zandra var två år gammal, fick hon sällskap av sin syster Emmie som hon älskade så mycket. Hon var redan från början intresserad av musik, berättelser, teater och tv spel. När Pontus satt och spelade Super Mario Bros så satt hon klistrad bredvid och kollade på. När han väl slutade så försökte hon sig på det men det var ju inte så lätt. Hon kunde ju inte ens gå...När hon var lite drygt ett¨år så var hon delar av dagarna hos dagmamma och senare började hon på dagiset som låg nära vårt radhus i Ellagård. Hon fick lätt vänner och var helt oblyg. Vart vi än var så hittade hon alltid någon att prata med. Hon uppvisade äkta livsglädje och nyfikenhet.

1995, tre år gammal, flyttade hon med familjen till Åkers styckebruk där hon och syster Emmie var hemma med mamma och mormor de första åren. Sedan började de hos sin älskade dagmamma Maritha. Humlan var nästa steg in i det växande livet innan det var dags för skolan, Åkersskolan. Den första dagen som hon skulle börja i skolan var en stor dag ! Hon tyckte om skolan och att lära sig saker. Det var spännande ! Hon växte upp med olika intressen och sakta blev det tydligt att hennes passion var böcker och författande, dans, sång och musik samt teater. Hon lärde sig även mycket av brorsan ang datorer och blev tillsammans med honom familjens dataexperter. Hon var mycket aktiv i kyrkans verksamheter och i Unga örnar som kompletterade varandra med barn och ungdomsverksamhet. Hon satt också med i lokala styrelsen för Unga örnar tills dess vi flyttade. En period innan flytten till Eskilstuna spelade hon fotboll och tyckte det var jätteroligt. I januari 2006 gick flytten till Eskilstuna där hon började i Djurgårdsskolan i musikklass. Hon var jättelycklig över att få börja och att gå i musik klass !

Hennes mål var att bli artist. Hon älskade sång och musik, dans och teater samt att skriva. Hon började spela piano redan tidigt och satt hemma och tränade. Hon spelade sina pianoläxor för oss och strävade på med detta. Hon var en spontan tjej med mycket tankar och visioner. Hon pratade gärna om allt möjligt och var mycket mottaglig för all information. Vi skojade ofta med henne och sade att hennes hjärna var som en svamp ! Hon sög åt sig allt, funderade på det ett tag och sedan kom det ut en tanke eller fundering där hon hade bearbetat det hon hört. En gång berättade hon att hon hade frågat sin pianolärare om han var en "tjejtjusare" - typiskt Zandra ! På senare tid hade hon även tagit sig an gitarr och trummor och ville bilda ett band med några kompisar. Hon önskade sig trummor i julklapp och hade fått det eftersom det visade sig att hon hade talang för trummor. Nu hann vi tyvärr inte ens komma till julen... Hon skrev noveller, dikter, sångtexter samt små serier. Det gjorde hon redan från att hon var liten. Pojken och Tigern är ett exempel som hon skrev när hon var mindre. Jessica är en novell som hon skrev på när hon lämnade oss. Hon jobbade mycket på att uppnå sina drömmar och dansade två dagar i veckan samt tränade sång och dans hemma. Hon gjorde även små filmer på datorn om sig själv, om vänner och musikvideos. Hon kallade sig ibland för CS- Flikkan och hon hade stor talang på tv spel. Hon hade också bestämt sig för att cykla något cykellopp med sin pappa inom kort. Hon var en stark, vältränad och sund ung kvinna. Hon hatade rökning och miljöförstörande. Hon hatade förtryck och etnisk åtskillnad. Hon var en stor humanist och människovän. Hon ville alla så väl och engagerade sig i orättvisor även kompisar emellan. Hon var också övertygad om att det fanns något mer här i världen än det vi kan se och att konfirmera sig var en självklarhet. Hennes konfirmationsutbildning startade under september 2006 och hann aldrig avslutas innan hon avled den 25 oktober 2006. En av hennes absolut tydligaste mål var att komma med i tävlingen IDOL men hon hann aldrig försöka vara med.......... 

Under sina år hann hon med att sprida så mycket glädje och vänskap att hennes minne är starkt och ljust ! Hon har sin viloplats på Klosters kyrkogård i Eskilstuna. Vila i frid vår älskade ! Vi saknar dig så mycket ! Varför ?

DU SAKNAS OSS !

Mamma, Pappa, Pontus och Emmie

Alla dina släktingar

Alla dina vänner